Grillowane pstrągi

Oceń przepis!

Grillowany pstrąg z limonką i kolendrą

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-05-15 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 sprawione pstrągi
  • 1/4 łyżeczki mielonej kolendry
  • 1/4 łyżeczki mielonego kminku
  • 4 łodygi świeżej kolendry
  • 3 łyżki posiekanych liści kolendry
  • mała papryczka chili
  • skórka i sok z 1 limonki
  • 2 łyżki oleju
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Umyte i osuszone ryby natrzyj od zewnątrz i wewnątrz solą i pieprzem, do wnętrza każdego pstrąga włóż gałązkę kolendry.

2. Posiekaj liście kolendry, oczyść papryczkę z pestek i drobno posiekaj, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok z limonki.

3. Wymieszaj limonkowy sok i skórkę z papryczką oraz olejem, posmaruj pstrągi mieszanką.

4. Rozgrzej grill ogrodowy, ułóż ryby na ruszcie.

5. Grilluj przez 4 minuty, obróć, posmaruj pozostałą mieszanką i grilluj kolejne 4 minuty.

6. Pstrągi z grilla podawaj z sałatką.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu