Grillowany stek wołowy

Oceń przepis!

Grillowany stek wołowy

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 20 min

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-06-12 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 steki wołowe o grubości 2cm
  • olej
  • czosnek granulowany
  • vegeta
  • majeranek
  • papryka słodka w proszku
  • oregano
  • przyprawa do grilla
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie:


1. Umyj mięso, usuń włókna i osusz ręcznikiem papierowym. Lekko rozbij i polej olejem.

2. Rozgrzej grill ogrodowy i ułóż steki na ruszcie. Po 10 minutach  posyp dość mocno pieprzem, trochę vegetą, czosnkiem, majerankiem, papryką, oregano i przyprawą do grilla.

3. Grilluj 5 minut odwracając co jakiś czas.

4. Pod koniec posyp troszeczkę solą.

5. Możesz podać z masłem czosnkowym lub sosem z zielonego pieprzu.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu