Grillowane gruszki z sosem

Oceń przepis!

Gruszka w sosie miodowo-czekoladowym

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 5 minut, 5 minut (marynowanie 1-2 godz.)

Czas grillowania:-

Trudność: muszę się wykazać :)

2012-07-13 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 gruszki małe
  • 4 łyżeczki miodu
  • goździki
  • sos czekoladowy

Przygotowanie:


1. Gruszki umyj, wbij po ok. 4 goździki i zawiń w folię aluminiową.

2. Rozpal grill ogrodowy i piecz przez ok. 10 minut

3. Miód podgrzej w garnuszku dodaj ok. 3-4 goździki.

4. Gruszki po upieczeniu włóż na talerzyk i polej najpierw sosem miodowym, a następnie sosem czekoladowym i ozdób np. listkiem mięty.

 

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu