Oceń przepis!

Hot dogi z kwaszoną kapustą

Ilość Porcji: -

Czas przyrządzania: -

Czas grillowania:-

Trudność: -

2015-03-10 przez Nowak612

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

Przygotowanie:


Rozpalić grill. Kiełbaski osuszyć papierowym ręcznikiem, naciąć lekko w poprzek z obu stron i posmarować olejem.

Kapustę lekko odcisnąć i włożyć do dużej formy aluminiowej wysmarowanej olejem. Bułeczki rozkroić.
Ruszt rozgrzać, posmarować olejem, ułożyć na środku kiełbaski i piec je dookoła przez ok. 10 min na jasnobrązowy kolor. Równocześnie na brzegu grilla podgrzać kapustę oraz bułeczki.
Plastry sera posmarować musztardą. Każdą kiełbaskę owinąć 1 plastrem sera, włożyć do bułeczek i położyć na grillu. Opiekać do czasu, aż ser zacznie się topić. Na koniec nadziać hot dogi kapustą. Każdego hot doga owinąć od dołu serwetką i podawać.

mini_3844

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu