Delikatne mięso drobiowe w pysznej marynacie

Oceń przepis!

Grillowana pierś kurczaka w korzennej marynacie

Ilość Porcji: 1

Czas przyrządzania: 5 minut (marynowanie 30 minut)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-09-10 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 1 filet z piersi kurczaka
  • 20 g świeżego imbiru
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 ml sosu sojowego
  • 30 ml oleju
  • szczypta pieprzu kajeńskiego
  • sól

Przygotowanie:


1. Obierz imbir i czosnek a następnie drobno posiekaj oba składniki.

2. Umyj i osusz filety z kurczaka.

3. Wymieszaj ze sobą sos sojowy, olej, imbir, czosnek, pieprz i sól.

4. Dobrze posmaruj filety kurczaka marynatą i odstaw na co najmniej pół godziny.

5. Rozgrzej grill ogrodowy i grilluj piersi kurczaka po 5 minut z każdej strony.

6. Grillowane piersi kurczaka można podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu