Grillowane udka z kurczaka z imbirem

Oceń przepis!

Imbirowe udka kurczaka z grilla

Ilość Porcji: 6

Czas przyrządzania: 50 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-05-08 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 6 udek kurczaka
  • świeży imbir
  • sok z jednej cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • śliwki
  • brzoskwinie
  • sól
  • świeżo zmielony biały pieprz

Przygotowanie:


1. Przygotuj marynatę. Kłącze imbiru opłucz, obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wciśnij sok z cytryny, dodaj roztarte z solą ząbki czosnku, oliwę i pieprz, dokładnie wymieszaj.

2. Udka opłucz, starannie osusz papierowym ręcznikiem, posmaruj przygotowaną marynatą, ułóż w naczyniu, przykryj, odstaw w chłodne miejsce na 30 minut.

3. Rozgrzej grill ogrodowy, osącz udka z marynaty, ułóż na tackach mięso, ustaw na ruszcie, grilluj ok. 50 min z obu stron.

4. Gdy minie pół godziny, obok mięsa połóż na ruszcie owoce (możesz je skropić resztką marynaty).

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu