Faszerowane grillowane jabłka

Oceń przepis!

Jabłka z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-02-09 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 jabłka
  • garstka rodzynek
  • 4 łyżki morelowej konfitury
  • łyżka wina lub rumu
  • szczypta mielonego ziela angielskiego
  • 4 łyżeczki masła
  • lody waniliowe lub słodka śmietana

Przygotowanie:


1. Umyj owoce i delikatnie usuń gniazda nasienne.

2. Obierz ze skórki górne części jabłek, po czym natrzyj owoce przeciętą na pół cytryną.

3. Wymieszaj składniki nadzienia, jabłka ułóż na kawałkach folii aluminiowej.

4. Nakładaj farsz w wydrążone otwory, a na wierzchu umieść odrobinę masła. Zawiń każde jabłko w folię.

5. Rozgrzej grill ogrodowy do średniej temperatury.

6. Grilluj w średniej temperaturze pod przykryciem do miękkości (30-50 minut). Podawaj na ciepło z lodami lub śmietaną.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu