Kanapki z grillowanego bakłażana

Oceń przepis!

Kanapki z grillowanego bakłażana

Ilość Porcji: 2

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-02-10 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • duży bakłażan
  • łyżka soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 20dag mozzarelli
  • suszone pomidory
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Pokrój bakłażana w plastry.

2. W miseczce wymieszaj oliwę i sok z cytryny, dopraw solą i pieprzem.

3. Posmaruj plastry przygotowaną mieszanką.

4. Rozgrzej grill ogrodowy do średniej temperatury, piecz plastry bakłażana z jednej strony przez 2-3 minuty.

5. Odwróć połowę plastrów, posyp je serem i posiekanymi pomidorami, a pozostałymi plastrami przykryj „kanapki” tak, aby przypieczona strona była na wierzchu.

6. Piecz przez ok. 2 minuty, delikatnie przewróć na drugą stronę i piecz kolejne 2 minuty.

7. Podawaj z pieczywem i plastrami pomidora.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu