Grilowana karkówka

Oceń przepis!

Karkówka grillowana z serem, boczkiem i ananasem

Ilość Porcji: 8

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-04-11 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 8 plastrów karkówki peklowanej
  • pół litra piwa
  • 8 plastrów ananasa
  • 8 plastrów sera żółtego
  • 8 plastrów boczku
  • bazylia

Przygotowanie:


1. Rozgrzej grill ogrodowy do wysokiej temperatury.

2. Plastry karkówki grubości 1cm zanurz w piwie na około 2 minuty.

3. Osączoną z piwa karkówkę połóż na gorącym ruszcie, obficie posyp górną stroną plastrów bazylią.

4. Grilluj 10 minut, zdejmij z rusztu i ułóż każdy plaster mięsa na kawałku folii aluminiowej opieczoną stroną do góry. Na każdą porcję mięsa połóż po plastrze ananasa, zawiń i połóż na ruszcie (ananasem do góry).

5. Grilluj 10 minut, po czym wyjmij z folii, połóż plaster sera i owiń boczkiem.

6. Grilluj po 5 minut z obu stron.

7.  Możesz podać karkówkę w bułce lekko opieczonej na ruszcie.

Komentarze do wpisu

  1.   Beata 10-07-2013 8:05

    Oj, przydało by się to mięsko do sałatki. Rewelacyjny przepis. Pozdrawiam:)

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu