Grillowana karkówka marynowana w winie

Oceń przepis!

Karkówka z grilla marynowana w winie

Ilość Porcji: 6-8

Czas przyrządzania: 10 minut (+marynowanie)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-03-15 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 2kg schabu karkowego
  • 4 ząbki czosnku
  • szklanka oliwy z oliwek
  • szklanka czerwonego wytrawnego wina
  • przyprawa do grilla

Przygotowanie:


1. W dużym naczyniu wymieszaj oliwę, wino, przeciśnięty przez praskę czosnek i opakowanie przyprawy do grilla.

2. Mięso umyj, osusz, pokrój na kotlety grubości ok. 1,5cm i lekko rozbij tłuczkiem.

3. Włóż mięso do marynaty i odstaw na minimum godzinę w chłodne miejsce.

4. Przygotuj grill ogrodowy rozgrzany do wysokiej temperatury.

5. Połóż mięso na naoliwiony ruszt, grilluj po kilkanaście minut z każdej strony, obracając i smarując marynatą, aż będzie miękkie.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu