Grillowana soczysta karkówka na grillu

Oceń przepis!

Karkówka z grilla w imbirowej marynacie

Ilość Porcji: 8

Czas przyrządzania: 30

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-01-24 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 8 cienkich plastrów świeżej karkówki
  • łyżka drobno posiekanego świeżego imbiru
  • 1/2 szklanki konfitur z pomarańczy
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • sól
  • biały pieprz

Przygotowanie:


1. Wytrzyj plastry karkówki wilgotną, skropiona octem ściereczką, natrzyj z obu stron niewielką ilością soli i pieprzu. Ułóż porcje jedna na drugiej, owiń w folię aluminiową i odstaw na 15 minut do lodówki.

2. Połącz ze sobą pozostałe składniki w jednolitą marynatę o konsystencji majonezu. Tak przygotowaną marynatą posmaruj plastry karkówki z każdej strony, ponownie ułóż je jeden na drugim, owiń w folię aluminiową i włóż do lodówki na 30 minut.

3. Rozgrzej grill ogrodowy do średniej temperatury.

4. Osącz karkówkę z marynaty i połóż na aluminiowej tacy do grillowania. Grilluj po 8 minut z każdej strony, smarując mięso co jakiś czas resztą marynaty.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu