Grillowana cebulowa karkówka

Oceń przepis!

Karkówka z grilla w marynacie cebulowej

Ilość Porcji: 6

Czas przyrządzania: 30 minut (+ 1h marynowania)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-05-21 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 1kg karkówki bez kości
  • 5 łyżek oleju
  • łyżka papryki ostrej lub słodkiej
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 cebulki szalotki
  • po łyżeczce mielonego kminku i imbiru
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:


1. Czosnek i szalotki (możesz użyć zwykłej cebuli) bardzo drobno posiekaj, utrzyj z solą i pieprzem, połącz z pozostałymi przyprawami.

2. Mięso opłucz, osusz, pokrój na plastry grubości ok. 1cm, natrzyj mieszanką przypraw, skrop olejem, odstaw na godziną w chłodne miejsce.

3. Rozgrzej grill ogrodowy. Plastry mięsa połóż na ruszcie, piecz 6–8 min, odwróć i grilluj z drugiej strony 6 min.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu