marynowana karkówka curry z grilla

Oceń przepis!

Karkówka z grilla w marynacie curry

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut (+ marynowanie)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-07-25 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 80dag karkówki
  • 8 łyżek oliwy
  • 2 łyżki curry
  • łyżka sosu sojowego
  • łyżka octu balsamicznego
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta chili
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Obierz czosnek i posiekaj go drobno, wymieszaj z oliwą, curry, sosem, octem i posiekaną natką, dopraw chili, solą i pieprzem.

2. Umyj i osusz mięso, pokrój je na plastry i lekko rozbij. Zalej karkówkę marynatą i odstaw do lodówki na 12 godzin.

3. Rozgrzej grill ogrodowy, osącz plastry karkówki i ułóż je na ruszcie. Grilluj po około 10 minut z każdej strony, aż mięso będzie miękkie i rumiane.

4. Karkówkę z grilla możesz podać np. z grillowanymi ziemniaczkami i surówką.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu