Marynowane plastry karkówki z grilla

Oceń przepis!

Karkówka z grilla w marynacie pomidorowo-miodowej

Ilość Porcji: 6

Czas przyrządzania: 20 minut ( + czas marynowania)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-06-13 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 6 plastrów karkówki
  • 1 słoiczek przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki miodu
  • około 1 szklanki oleju
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • kilka ząbków wyciśniętego czosnku
  • pieprz
  • papryka słodka
  • bazylia
  • odrobina gorczycy

Przygotowanie:


1. Mięsko najlepiej przygotuj dwa dni wcześniej, żeby dobrze przeszło przyprawami. Lekko rozbij karkówkę, wszystkie składniki marynaty wymieszaj i zanurz w niej mięso. Trzymaj w lodówce co najmniej kilka godzin, żeby skruszało i przeszło aromatem przypraw.

2. Rozpal grill ogrodowy i piecz mięso 7-10 minut z każdej strony. Pod koniec grillowania możesz polać mięso resztą marynaty.

Komentarze do wpisu

  1.   przyprawiamy.pl 31-05-2013 14:32

    Fajny przepis, z pewnością wypróbuję. Zapraszam do sklepu z przyprawami. Przydadzą się do tego i innych przepisów 🙂

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu