kaszanka z grilla w folii

Oceń przepis!

Kaszanka grillowana w folii

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 min

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-06-13 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 60 dag kaszanki
  • 3 cebule
  • 3 winne jabłka
  • 4 ząbki czosnku
  • łyżka majeranku
  • łyżka pieprzu ziołowego

Przygotowanie:


1. Kaszankę podziel na cztery porcje.

2. Jabłka umyj, nie obieraj, pokrój na ćwiartki, wydrąż gniazda nasienne.

3. Cebulę pokrój w krążki, z czosnku usuń osłonkę.

4. Przygotuj cztery kawałki folii aluminiowej, na każdej ułóż  porcję kaszanki, jabłka, cebulę i czosnek. Kaszankę posyp pieprzem ziołowym i majerankiem.

5. Całość zawiń, zostawiając mały otwór w górnej części.

6. Rozgrzej grill ogrodowy i piecz kaszankę na ruszcie około 20 minut.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu