Grillowana kaszanka

Oceń przepis!

Kaszanka z grilla z boczkiem i owocami

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-02-15 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 kaszanki
  • boczek wędzony lub parzony
  • gruszki lub jabłka
  • majeranek
  • przecier pomidorowy
  • pieprz i sól

Przygotowanie:


1. Umytą kaszankę przypraw, nasmaruj cienką warstwą przecieru, owiń plastrami boczku i zepnij wykałaczkami.

2. Tackę do grillowania wysmaruj olejem i ułóż na niej kaszanki.

3. Przygotuj grill ogrodowy, na ruszcie ułóż tackę oraz przekrojone na pół owoce (ze skórką) i posyp wszystko majerankiem.

4. Grilluj ok. 20-25 minut często obracając kaszanki, aż do zarumienienia się boczku.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu