Grillowana kaszanka z jabłkami i cebulką

Oceń przepis!

Kaszanka z grilla z jabłkami i cebulką

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-03-26 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 kaszanki
  • 1 jabłko
  • 2-3 małe cebulki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • szczypta curry
  • 1 łyżka majeranku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:


1. Rozgrzej grill ogrodowy, kaszanki delikatnie ponakłuwaj.

2. Każdą kaszankę ułóż na kawałku folii aluminiowej.

3. Cebulki wrzuć do wrzątku i podgotuj do momentu, aż będą miękkie. Następnie pokrój je na ćwiartki i przełóż do miseczki. Zalej oliwą, dodaj curry, majeranek, sól, pieprz.

4. Jabłko pokrój razem ze skórką w słupki. Obok kaszanki ułóż po kilka kawałków zamarynowanej w przyprawach cebulki i po kilka plasterków jabłka. Wszystko posyp majerankiem, solą i pieprzem.

5. Folię złóż po skosach tak, by powstały sakiewki, połóż na ruszcie i grilluj przez około 15 minut.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu