Kaszanka grillowana z ziemniaczkami z rusztu

Oceń przepis!

Kaszanka z ziemniaczkami z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 20 minut

Czas grillowania:-

Trudność: łatwe

2012-06-19 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 kawałki kaszanki
  • pół szklanki czerwonego wytrawnego wina
  • 4 duże ziemniaki
  • 1 cebula
  • olej
  • tymianek
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:


1. Ziemniaki umyj, gotuj w mundurkach na półmiękko. Ostudź, obierz, pokrój w większą kostkę.

2. Cebulę obierz, pokrój na krążki.

3. Porcje ziemniaków i cebuli ułóż na natłuszczonej folii aluminiowej. Posyp solą, pieprzem i tymiankiem, skrop olejem.

4. Rozpal grill ogrodowy i połóż folie na ruszcie, piecz, aż warzywa zaczną się rumienić. W czasie pieczenia warzywa co jakiś czas delikatnie mieszaj.

5. Obok na ruszcie połóż kaszankę. Piecz ją ok. 8 minut, co jakiś czas obracając i polewając winem. Podaj z ziemniaczkami.
.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu