Pikantne kiełbaski z grilla

Oceń przepis!

Kiełbaski diabelskie z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-05-08 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 kiełbaski grillowe
  • papryczka chili
  • miód jasny
  • czerwona słodka papryka
  • ocet winny
  • sos sojowy
  • sól

Przygotowanie:


1. W moździerzu rozetrzyj strączek oczyszczonej z pestek papryczki chili z odrobiną soli.

2. Zalej papryczkę trzema dużymi łyżkami miodu i dokładnie wymieszaj. Dopraw solidną szczyptą słodkiej papryki, łyżką octu winnego, kroplą sosu sojowego.

3. Dokładnie posmaruj ponacinane kiełbaski marynatą i odstaw na chwilę.

4. Rozgrzej grill ogrodowy, połóż kiełbaski na ruszcie i grilluj, aż się zarumienią często obracając.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu