grillowane kiełbaski w cieście

Oceń przepis!

Kiełbaski z grilla w cieście

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 10 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-02-15 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 kiełbaski
  • 8 plasterków boczku
  • 4 plastry żółtego sera
  • mrożone ciasto francuskie
  • jajko
  • łyżka musztardy
  • łyżeczka chrzanu

Przygotowanie:


1. Wytnij z ciasta kwadraty o przekątnej dłuższej od pojedynczej kiełbaski.

2. Brzegi ciasta posmaruj cienką warstwą białka, a całość musztardą i chrzanem.

3. Na każdy kwadrat układaj po plastrze sera, 2 plastrach boczku i jednej kiełbasce ponakłuwanej widelcem.

4. Zawiń ciasto w rulon, a wierzch posmaruj odrobiną żółtka.

5. Przygotuj grill ogrodowy rozgrzany do średniej temperatury.

6. Piecz pod przykryciem około 15 minut kilkakrotnie odwracając do zarumienienia się ciesta.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu