kokosowe grillowane krewetki

Oceń przepis!

Kokosowe krewetki z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 1 godzina

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-03-09 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 700g dużych krewetek
  • 6 dymek
  • 400ml mleka kokosowego
  • skórka i sok z 1 limonki
  • 4 łyżki natki kolendry
  • 2 łyżki oleju
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Krewetki umyj i obierz z pancerzy.

2. Wymieszaj posiekane cebulki, mleko kokosowe, sok i startą skórkę z limonki, olej i posiekaną kolendrę, przypraw do smaku solą i pieprzem.

3. Zalej krewetki przygotowaną marynatą, odstaw do lodówki na 45 minut.

4. Rozgrzej grill ogrodowy, nasmaruj ruszt tłuszczem.

5. Odsącz krewetki (zachowując marynatę) i ponabijaj je na szpadki.

6. Grilluj krewetki przez ok. 8 minut często przewracając i smarując marynatą.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu