dorsz z grilla

Oceń przepis!

Kokosowe szaszłyki z dorsza

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut (+ 4 godziny marynowania)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-06-11 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 60dag filetów z dorsza
  • 1 cebula
  • 2 kolorowe papryki
  • 2 łyżki masła
  • ząbek czosnku
  • na marynatę: 1 cebula
  • 250ml mleka kokosowego
  • 8 ząbków czosnku
  • pół czerwonej papryki
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 łyżki natki pietruszki
  • po łyżeczce soli i pieprzu

Przygotowanie:


1. Wszystkie składniki marynaty zmiksuj w blenderze (paprykę i cebulę wcześniej pokrój na kawałki).

2. Rybę umyj i osusz, pokrój w grubszą kostkę, włóż do naczynia i zalej marynatą. Odstaw do lodówki na około 4 godziny.

3. Umyj i oczyść, a następnie pokrój papryki na kawałki. Cebulę obierz i pokrój w plastry.

4. W rondelku rozgrzej masło, dodaj posiekany drobno czosnek, mieszając smaż minutę.

5. Rozgrzej grill ogrodowy. Na szpadki nabijaj na przemian kawałki dorsza, papryki, cebuli.

6. Ułóż szaszłyki na ruszcie, grilluj przez około 12 minut co jakiś czas obracając i smarując masłem z czosnkiem.

7. Szaszłyki podawaj z białym pieczywem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu