Grillowane kolby kukurydza

Oceń przepis!

Kolby kukurydzy z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-02-13 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 kolby świeżej kukurydzy
  • 100g masła
  • łyżka zielonej pietruszki
  • łyżeczka szczypiorku
  • łyżeczka tymianku
  • skórka starta z cytryny
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Umyj i osusz kolby, delikatnie odwiń liście i usuń „włoski”.

2. Zawiń listki z powrotem, i delikatnie zawiąż nitką.

3. Włóż kolby do gotującej się wody na 5 minut, a następnie dokładnie odsącz.

4. Przygotuj grill ogrodowy rozgrzany do średniej temperatury.

5. Piecz kolby do miękkości przez 20-30 minut, często odwracając.

6. Przygotuj masło utarte z resztą składników.

7. Kolby podawaj z przygotowanym masłem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu