Kolorowe szaszłyki z grilla

Oceń przepis!

Kolorowe szaszłyki wegetariańskie z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: szybkie, tanie, łatwe

2012-03-13 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 1 duża czerwona papryka
  • 1 duża zielona papryka
  • 1 duża żółta papryka
  • 2 cukinie
  • 8 dużych pieczarek
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:


1. W małym rondelku rozgrzej oliwę, dodaj czosnek pokrojony w plasterki, smaż chwilę na małym ogniu, aż czosnek się zeszkli. Zdejmij z ognia i dodaj zioła, wymieszaj i odstaw na pół godziny.

2. Rozgrzej grill ogrodowy. Papryki i cukinie pokrój na duże kawałki, pieczarki na połówki. Nadziej wszystkie składniki na szpikulce, polej oliwą z czosnkiem, przypraw solą i pieprzem.

3. Na rozgrzanym ruszcie ułóż szaszłyki i grilluj, często obracając, aż wszystkie warzywa będą miękkie (15-20 minut).

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu