
Oceń przepis!
Kolorowe szaszłyki wegetariańskie z grilla
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut
Czas grillowania:-
Trudność: szybkie, tanie, łatwe
Składniki:
- 1/4 szklanki oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 łyżeczki tymianku
- 1 duża czerwona papryka
- 1 duża zielona papryka
- 1 duża żółta papryka
- 2 cukinie
- 8 dużych pieczarek
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1. W małym rondelku rozgrzej oliwę, dodaj czosnek pokrojony w plasterki, smaż chwilę na małym ogniu, aż czosnek się zeszkli. Zdejmij z ognia i dodaj zioła, wymieszaj i odstaw na pół godziny.
2. Rozgrzej grill ogrodowy. Papryki i cukinie pokrój na duże kawałki, pieczarki na połówki. Nadziej wszystkie składniki na szpikulce, polej oliwą z czosnkiem, przypraw solą i pieprzem.
3. Na rozgrzanym ruszcie ułóż szaszłyki i grilluj, często obracając, aż wszystkie warzywa będą miękkie (15-20 minut).
Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!
Dodaj komentarz
Inne przepisy z tej kategorii:
Polecane przepisy z grilla:
Szaszłyki ratatouille z grilla
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut
Trudność: szybkie, tanie
Średnia ocen: / 5
Grillowana papryka z serem feta i bazylią
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 10 minut
Trudność: muszę się wykazać :), łatwe
Średnia ocen: / 5
Grillowane udka kurczaka z brzoskwiniami i ananasem
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 20 minut
Trudność: łatwe
Średnia ocen: / 5