Bakłażan z grilla

Oceń przepis!

Krążki z bakłażana z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-02-21 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 3 bakłażany
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • natka pietruszki
  • tymianek
  • oregano
  • bazylia
  • papryka słodka
  • chili
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Umyj bakłażany, odetnij ogonki i końcówki i pokrój w plastry grubości 1cm.

2. Wymieszaj oliwę z wyciśniętym czosnkiem, posmaruj plastry z obu stron. Odstaw.

3. Wymieszaj ze sobą po łyżeczce suszonej bazylii, tymianku, oregano, dodaj pół łyżeczki chili.

4. Rozgrzej grill ogrodowy, posmaruj ruszt oliwą.

5. Ułóż na ruszcie plastry bakłażana, piecz 3-4 minuty, posmaruj oliwą z czosnkiem, posyp mieszanką ziół i grilluj kolejne 4 minuty.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu