grillowane owoce morza

Oceń przepis!

Krewetki grillowane z dipem limonkowo-bazyliowym

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-04-18 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • pęczek świeżej bazylii
  • 1 limonka
  • 2 filety anchois
  • 10 łyżek majonezu
  • sól i pieprz
  • pół kilograma krewetek surowych bez pancerzy
  • 2 łyżki oleju arachidowego

Przygotowanie:


1. Umytą i osuszoną bazylię posiekaj.

2. Limonkę umyj w gorącej wodzie i osusz, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok.

3. Zmiksuj bazylię, sok i skórkę z limonki, majonez, anchois, tak aby powstała jednolita masa.

4. Oczyszczone krewetki posmaruj olejem, dopraw solą i pieprzem, rozgrzej grill ogrodowy.

5. Grilluj krewetki w bardzo wysokiej temperaturze po 2 minuty z każdej strony.

6. Grillowane krewetki podawaj z dipem oraz świeżym pieczywem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu