Pyszne, soczyste grillowane krewetki

Oceń przepis!

Krewetki z grilla na szpadkach

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 30

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-01-22 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 24 duże krewetki
  • 2 szklanki białego wytrawnego wina
  • 2 łyżki oleju
  • 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • 2 krople sosu tabasco
  • 2 łyżki soku ze świeżej cytryny
  • sól

Przygotowanie:


1. Umyj krewetki pod zimną, bieżąca wodą, oczyść je, pozostawiając nienaruszone ogonki.

2. Namocz drewniane szpikulce w wodzie przez ok. 20 minut.

3. Pozostałe składniki wymieszaj ze sobą w niemetalowym naczyniu lub zamykanym foliowym worku. Włóż do marynaty krewetki i odstaw wszystko na 2 godziny do lodówki.

4. Rozpal grill ogrodowy do średniej temperatury.

5. Zamarynowane krewetki grilluj na ruszcie przez 3-4 minuty z kazdej strony.

6. Podawaj posypane posiekaną natką.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu