Grillowane krewetki w ziołach

Oceń przepis!

Krewetki z ziołami z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 10 minut (+marynowanie)

Czas grillowania:-

Trudność: muszę się wykazać :)

2012-10-12 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • pół kilo obranych krewetek
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sok z 1 cytryny
  • 3 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz
  • zioła prowansalskie
  • szpadki do szaszłyków

Przygotowanie:


1. Patyki namocz. Umyte krewetki umieść w misce, dodaj sok z cytryny i posiekaną pietruszkę, odstaw na około 40 minut do lodówki.

2. Wymieszaj olej z wyciśniętym czosnkiem, solą, pieprzem i ziołami

3. Rozgrzej grill ogrodowy, osączone krewetki ponabijaj na szpadki i posmaruj olejem z dodatkami.

4. Grilluj przez około 15 minut co jakiś czas przewracając.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu