
Oceń przepis!
Krewetkowe szpady z grilla
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut (marynowanie min. 1 godzina)
Czas grillowania:-
Trudność: łatwe
Składniki:
- 20 dużych krewetek
- półtorej szklanki białego wytrawnego wina
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki soku z limonki lub cytryny
- sos tabasco
- posiekana natka pietruszki
- sól
Przygotowanie:
1. Drewniane szpadki mocz w wodzie przez 20 minut.
2. Wymieszaj oliwę z winem, dodaj sok z cytryny, 2 łyżki natki, sól i sos tabasco do smaku.
3. Oczyszczone krewetki z nienaruszonymi ogonkami marynuj pod przykryciem 1-2 godziny.
4. Przygotuj grill ogrodowy, nadziej krewetki na szpadki i piecz na ruszcie przez 6-8 minut.
5. Podawaj szaszłyki posypane pietruszką.
Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!
Dodaj komentarz
Inne przepisy z tej kategorii:
Polecane przepisy z grilla:
Grillowane krewetki z ziołami i czosnkiem
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut (+ marynowanie)
Trudność: -
Średnia ocen: / 5
Marynowane krewetki z grilla
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut
Trudność: -
Średnia ocen: / 5
Karaibskie krewetki z grilla
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 30 minut
Trudność: na specjalną okazję, średnio trudne, muszę się wykazać :)
Średnia ocen: / 5