krewetkowe-szpady-z-grilla

Oceń przepis!

Krewetkowe szpady z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut (marynowanie min. 1 godzina)

Czas grillowania:-

Trudność: łatwe

2012-02-21 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 20 dużych krewetek
  • półtorej szklanki białego wytrawnego wina
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki soku z limonki lub cytryny
  • sos tabasco
  • posiekana natka pietruszki
  • sól

Przygotowanie:


1. Drewniane szpadki mocz w wodzie przez 20 minut.

2. Wymieszaj oliwę z winem, dodaj sok z cytryny, 2 łyżki natki, sól i sos tabasco do smaku.

3. Oczyszczone krewetki z nienaruszonymi ogonkami marynuj pod przykryciem 1-2 godziny.

4. Przygotuj grill ogrodowy, nadziej krewetki na szpadki i piecz na ruszcie przez 6-8 minut.

5. Podawaj szaszłyki posypane pietruszką.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu