Grillowane krewetki królewskie

Oceń przepis!

Królewskie krewetki z grilla w maśle koperkowo-cytrynowym

Ilość Porcji: 3

Czas przyrządzania: 15 min

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-07-04 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 12 dużych krewetek królewskich
  • 250g masła
  • łyżka drobno posiekanego koperku
  • 2 rozgniecione ząbki czosnku
  • 1 posiekana mała szalotka
  • 1 łyżka posiekanej pietruszki
  • sól
  • czarny pieprz
  • sok z połówki cytryny

Przygotowanie:


1. Rozetrzyj masło z ziołami, szalotką, czosnkiem, solą, pieprzem, cytryną.

2. Krewetki natnij od spodu tak, aby nie naruszyć skorupek. Miejsce nacięcia posmaruj masłem koperkowo-cytrynowym.

3. Rozgrzej grill ogrodowy i piecz krewetki przez 2 minuty.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu