Kolby kukurydzy w plastrach cukinii

Oceń przepis!

Kukurydza grillowana w cukinii i parmezanie

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 20 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-07-27 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 kolby kukurydzy
  • 1 cukinia
  • 4 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • 1 łyżeczka bazylii
  • pieprz
  • 25dag sera typu parmezan

Przygotowanie:


1. Kukurydzę gotuj w nie osolonej wodzie przez ok. 15 min. Cukinię umyj i pokrój wzdłuż na plastry o grubości ok. 4mm. Czosnek wyciśnij, dodaj łyżkę oliwy, sól i bazylię (ok. 1 płaska łyżeczka), a następnie wszystko wymieszaj.

2. Plastry cukinii lekko posmaruj przyprawioną oliwą.

3. Rozgrzej grill ogrodowy. Plastry cukinii ułóż na folii aluminiowej i podpiecz przez ok. 1min, aby zmiękły. Wyjmij je na talerz, każdy plaster posyp parmezanem i owiń nim kukurydzę serem do wewnątrz.

4.  Końce kukurydzy przypnij wykałaczkami i zapiekaj dalej przez ok. 10 min, aż ser się roztopi.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu