Grillowana kukurydza po włosku

Oceń przepis!

Kukurydza z grilla po włosku

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 10 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-03-14 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 8 łyżek miękkiego masła
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
  • łyżka natki pietruszki
  • 4 kolby kukurydzy
  • łyżka masła
  • szklanka parmezanu
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Przygotuj masło czosnkowe: do miękkiego masła dodaj wyciśnięty czosnek, pieprz cayenne, i posiekaną pietruszkę oraz sól do smaku.

2. Umyj i osusz kolby kukurydzy, użyj 1 łyżki masła do ich nasmarowania, przypraw solą i pieprzem.

3. Przygotuj grill ogrodowy, nasmaruj ruszt oliwą.

4. Grilluj kolby przez około 20 minut często obracając.

5. Zdejmij kukurydzę z rusztu, odczekaj kilka minut, aż trochę wystygną.

6. Zanurz każdą kolbę w maśle czosnkowym, a następnie obtocz w miseczce ze startym parmezanem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu