grillowana kukurydza

Oceń przepis!

Kukurydza z grilla z masełkiem czosnkowym

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-07-10 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 8 kolb kukurydzy
  • 4 świeże limonki
  • 3/4 kostki miękkiego masła
  • 8 ząbków czosnku
  • sól i pieprz
  • 4 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1/2 szklanki startego twardego sera

Przygotowanie:


1. Umyj kolby bez obrywania liści, usuń jasne nitki ze środka. Włóż kolby na pół godziny do miski z wodą.

2. Przygotuj masło czosnkowe miksując je blenderem z wyciśniętym czosnkiem, szczypiorkiem, solą i pieprzem.

3. Rozgrzej grill ogrodowy, osącz kolby i ułóż je na ruszcie. Grilluj 20 minut.

4. Usuń łuski z kolb, nasmaruj je obficie masłem czosnkowym, posyp serem i skrop sokiem z limonki.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu