grillowane kolby kukurydzy z masłem pepperoni

Oceń przepis!

Kukurydza z grilla z masłem pepperoni

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 5 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-09-07 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 kolby kukurydzy z liśćmi
  • 4 łyżki masła
  • 1 czerwona papryczka pepperoni
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Kolby kukurydzy gotuj przez 10 minut w osolonej wodzie, osącz i przestudź.

2. Delikatnie odsuń liście i usuń włókna.

3. Na każdą kolbę nałóż pół łyżki masła, zawiń liście, zawiąż nitką.

4. Rozgrzej grill ogrodowy. Kolby grilluj przez 10 minut co chwilę obracając.

5. Z papryczki usuń pestki i drobno ją posiekaj, wymieszaj z resztą masła i pietruszką, dopraw do smaku.

6. Podawaj kukurydzę okraszoną masłem chili.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu