
Oceń przepis!
Kukurydza z grilla z masłem pepperoni
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 5 minut
Czas grillowania:-
Trudność: -
Składniki:
- 4 kolby kukurydzy z liśćmi
- 4 łyżki masła
- 1 czerwona papryczka pepperoni
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól i pieprz
Przygotowanie:
1. Kolby kukurydzy gotuj przez 10 minut w osolonej wodzie, osącz i przestudź.
2. Delikatnie odsuń liście i usuń włókna.
3. Na każdą kolbę nałóż pół łyżki masła, zawiń liście, zawiąż nitką.
4. Rozgrzej grill ogrodowy. Kolby grilluj przez 10 minut co chwilę obracając.
5. Z papryczki usuń pestki i drobno ją posiekaj, wymieszaj z resztą masła i pietruszką, dopraw do smaku.
6. Podawaj kukurydzę okraszoną masłem chili.
Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!
Dodaj komentarz
Inne przepisy z tej kategorii:
Polecane przepisy z grilla:
Szaszłyki z piersi kurczaka, kukurydzy i cukinii
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 30 minut, 30 minut (2-4 godziny marynowania)
Trudność: -
Średnia ocen: / 5
Kukurydza z grilla z masełkiem czosnkowym
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut
Trudność: -
Średnia ocen: / 5
Grillowana kukurydza z serem żółtym
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 20 minut
Trudność: tanie
Średnia ocen: / 5