Grillowany łosoś na słodko

Oceń przepis!

Łosoś z grilla na słodko

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 30 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-05-16 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 steki z łososia
  • 2 cytryny
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 2 łyżki jasnego miodu
  • sól

Przygotowanie:


1. Umyte i osuszone filety z łososia posól, skropl  sokiem z cytryny i posmaruj jasnym miodem.

2. Odłóż do lodówki. Przyszykuj foremki na rybę lub posmarowaną oliwą folię aluminiową.

3. Rozgrzej grill ogrodowy, ułóż rybę na ruszcie i osypuj po wierzchu brązowym cukrem.

4. Wysmaż rybę na złocisty kolor, aż cukier się skarmelizuje, co powinno zająć nie więcej, jak kwadrans.

5. Do tak przygotowanej ryby podajemy ćwiartki cytryny, by złamać słodycz.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu