Grillowany łosoś z sosem bazyliowym

Oceń przepis!

Łosoś z grilla w sosie bazyliowym

Ilość Porcji: 5

Czas przyrządzania: 1 godzina

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-02-20 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 5 dzwonków łososia
  • olej
  • cytryna
  • sól i pieprz
  • SOS: liście bazylii
  • listki mięty
  • jogurt naturalny
  • cytryna
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki musztardy
  • łyżka cukru
  • pieprz i sól

Przygotowanie:


1. Umyj rybę i osusz papierowym ręcznikiem, skrop sokiem z cytryny, przypraw pieprzem i solą, wstaw do lodówki na min. godzinę.

2. Garść świeżej bazylii i kilka listków mięty umyj i osusz, włóż do blendera, dodaj pozostałe składniki sosu i zmiksuj. Dopraw do smaku.

3. Przygotuj grill ogrodowy.

4. Na każdym kawałku łososia połóż listek bazylii i zawiń w folię aluminiową, ułóż na ruszcie i piecz ok. 5 minut z każdej strony.

5. Podawaj rybę z sosem z bazylii.

Komentarze do wpisu

  1.   olo 09-07-2013 20:48

    Świetny i zarazem trochę inny przepis na łososia. Zrobiłem wg tego przepisu i goście byli po prostu ZACHWYCENI. Nic dodać nic ująć, polecam, przepis znakomity!!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu