Łosoś z grilla z cukinią i marchewką

Oceń przepis!

Łosoś z grilla z warzywami

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 20 minut

Czas grillowania:-

Trudność: szybkie

2012-07-13 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 filety z łososia
  • 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
  • 30 ml oleju
  • 60g masła
  • 150g marchwi
  • 1 cukinia
  • 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
  • łyżka przyprawy do ryb i owoców morza
  • sól morska ziołowa w młynku

Przygotowanie:


1. Łososia oczyść, posyp przyprawą do ryb.

2. Obraną marchewkę pokrój w cienkie paski, podobnie cukinię ze skórką. Blanszuj warzywa w wodzie z solą i cukrem.

3. Na folii aluminiowej ułóż łososia, posyp pieprzem cytrynowym i solą ziołową. Na wierzchu ułóż masło, następnie pokrojone warzywa.

3. Folię zawiń w kształt łódki. Rozpal grill ogrodowy i piecz przez ok. 15 minut.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu