Majonez z dodatkami do dań z grilla

Oceń przepis!

Majonez z kaparami i ogórkiem

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 10 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-02-27 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 3 żółtka
  • pół łyżeczki soli
  • pieprz
  • 1 łyżka octu
  • pół łyżeczki oleju
  • łyżka kaparów
  • 3 ogórki w occie
  • pół łyżeczki estragonu

Przygotowanie:


1. Ubij żółtka z odrobiną soli i pieprzu, ciągle mieszając powoli dodawaj ocet, a następnie olej.

2. Osączone kapary i ogórki oraz estragon drobno posiekaj, wymieszaj z majonezem, dopraw do smaku.

3. Przechowuj w lodówce, podawaj jako dodatek do dań z grilla.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu