
Oceń przepis!
Majonez z kaparami i ogórkiem
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 10 minut
Czas grillowania:-
Trudność: -
2013-02-27 przez admin
Składniki:
- 3 żółtka
- pół łyżeczki soli
- pieprz
- 1 łyżka octu
- pół łyżeczki oleju
- łyżka kaparów
- 3 ogórki w occie
- pół łyżeczki estragonu
Przygotowanie:
1. Ubij żółtka z odrobiną soli i pieprzu, ciągle mieszając powoli dodawaj ocet, a następnie olej.
2. Osączone kapary i ogórki oraz estragon drobno posiekaj, wymieszaj z majonezem, dopraw do smaku.
3. Przechowuj w lodówce, podawaj jako dodatek do dań z grilla.
Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!
Dodaj komentarz
Inne przepisy z tej kategorii:
Polecane przepisy z grilla:
Uniwersalna przyprawa do barbecue
Ilość Porcji: -
Czas przyrządzania: 15 minut
Trudność: -
Średnia ocen: / 5
Pasta imbirowa do mięs z grilla
Ilość Porcji: -
Czas przyrządzania: 15 minut
Trudność: -
Średnia ocen: / 5
Ziołowe masełko
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut
Trudność: na specjalną okazję, średnio trudne
Średnia ocen: / 5