czosnkowa marynata

Oceń przepis!

Marynata czosnkowa do dań z grilla

Ilość Porcji: -

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-05-29 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • główka czosnku
  • 1 cebula
  • 1 papryka
  • 6 łyżek oliwy
  • 6 łyżek białego wina wytrawnego
  • 3 łyżki keczupu
  • 2 łyżki słodkiej papryki
  • 3 łyżki natki kolendry
  • łyżeczka soli
  • pół łyżeczki pieprzu

Przygotowanie:


1. Cebulę i oczyszczoną paprykę pokrój na ćwiartki.

2. Obierz czosnek i zmiksuj w blenderze wraz z cebulą i papryką.

3. Dodaj posiekaną drobno kolendrę i wymieszaj.

4. Marynaty używaj do mięs i ryby z grilla.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu