Marynata z limonką i tequilą

Oceń przepis!

Marynata do dań grilla z limonką i tequillą

Ilość Porcji: -

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-09-19 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • łyżka ziaren pieprzu
  • łyżka ziaren kolendry
  • 7 limonek
  • 3/4 szklanki tequilli
  • pół szklanki oleju
  • 4 łyżki cukru
  • 1 mała cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki świeżej kolendry
  • pół łyżeczki kminku
  • łyżka soli

Przygotowanie:


1. Na średnio rozgrzanej suchej patelni praż ziarna pieprzu i kolendry przez około 3 minuty, ostudź i zmiel w młynku.

2. Zetrzyj skórkę z jednej limonki, z pozostałych wyciśnij sok (pół szklanki).

3. Cebulę pokrój w ćwiartki, czosnek w plasterki, wymieszaj w misce wszystkie składniki.

4. Wstaw przykryte naczynie do lodówki, marynaty używaj do grillowanej wołowiny, drobiu, ryb i owoców morza.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu