Marynata do mięsa na grilla

Oceń przepis!

Marynata do karkówki z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 10 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-04-29 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki keczupu
  • pół łyżeczki tabasco
  • gałązka rozmarynu

Przygotowanie:


1. Obierz i drobno posiekaj cebulę oraz czosnek.

2. Wymieszaj z pozostałymi składnikami.

3. Nasmaruj karkówkę marynatą i odstaw do lodówki na 4-6 godzin.

4. Przygotowana z podanych ilości składników marynata wystarczy na 4 plastry mięsa.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu