Karaibska marynata jerk

Oceń przepis!

Marynata jerk po karaibsku

Ilość Porcji: -

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-10-24 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 2-3 pikantne papryczki chili
  • 1/4 szklanki ciemnego rumu
  • 2 łyżeczki startego imbiru
  • 1 cebula
  • 2 szalotki
  • pęczek dymki
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki cukru brązowego
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki soku z limonki
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 1 łyżka świeżego tymianku
  • 8 ziaren ziela angielskiego
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Oczyszczone papryczki, cebulę, czosnek oraz dymkę,  grubo posiekaj.

2. W garnuszku zagotuj rum z dodatkiem 2 łyżek wody.

3. Rum przelej do miski, dodaj pozostałe składniki oraz szklankę wody, dokładnie zmiksuj blenderem, dopraw solą i pieprzem.

4. Marynatę w zamkniętym pojemniku wstaw do lodówki na minimum 4 godziny. Używaj do marynowania mięs na grilla.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu