Marynata musztardowa do dań z grilla

Oceń przepis!

Marynata musztardowa do ryb z grilla

Ilość Porcji: 150g

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-02-09 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżeczki dowolnej musztardy
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • łyżeczka oregano
  • łyżeczka bazylii
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżeczki cukru
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie:


1. Do miseczki wlej ocet, sól, cukier i rozgnieciony pieprz płaską stroną noża pieprz. Mieszaj do czasu, aż składniki się rozpuszczą.

2. Dodaj oliwę, musztardę i resztę składników, ubij wszystko trzepaczką.

3. Zalej rybę marynatą, przykryj i trzymaj w temperaturze pokojowej przez min. 2 godziny.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu