Pomidorowa marynata do mięs z grilla

Oceń przepis!

Marynata pomidorowa do potraw z grilla

Ilość Porcji: -

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-03-08 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 6 pomidorów
  • 100ml octu jabłkowego
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki cukru
  • pół cebuli
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki musztardy
  • łyżeczka mielonego chili
  • pół łyżeczki pieprzu
  • 3 ząbki czosnku

Przygotowanie:


1. Pomidory natnij i sparz wrzątkiem, obierz ze skórki z zmiksuj blenderem.

2. Dodaj posiekany czosnek i cebulę oraz pozostałe składniki.

3. Marynuj wszelkiego rodzaju mięsa na grilla, zwłaszcza wołowinę.

3. Możesz też przyrządzić z marynaty sos – zagotuj ją i gotuj na małym ogniu aż się zredukuje.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu