marynata z czerwonego wina

Oceń przepis!

Marynata z czerwonym winem

Ilość Porcji: -

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-07-01 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • pół szklanki czerwonego wytrawnego wina
  • 5 łyżek octu z czerwonego wina
  • cebula
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 liście laurowe
  • 5 ząbków czosnku
  • łyżeczka soli
  • łyżeczka pieprzu

Przygotowanie:


1. Obierz cebulę i pokrój ją na ósemki, każdą część nabij na szpadkę od wewnętrznej strony i opalaj chwilę nad płomieniem aż zbrązowieje.

2. Do szklanego naczynia wlej wino, ocet, oliwę, dodaj posiekany czosnek, kawałki cebuli i pozostałe składniki, dokładnie wymieszaj.

3. Marynaty używaj do mięs na grilla i nie tylko.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu