
Oceń przepis!
Marynata z jałowcem do mięs z grilla
Ilość Porcji: -
Czas przyrządzania: 15 min
Czas grillowania:-
Trudność: -
2012-06-13 przez admin
Składniki:
- oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka ostrej papryki pieprz
- sól
- przyprawa typu vegeta
- 1 cebula
- 4-5 ząbków czosnku
- 2 ziarenka jałowca
Przygotowanie:
1. Oliwę z oliwek wlej do pojemnika, dodaj paprykę, zioła, pieprz, vegetę i dobrze wymieszaj.
2. Cebulę drobniutko posiekaj, czosnek i ziarenka jałowca rozgnieć.
3. Wszystko dokładnie wymieszaj, dopraw według uznania pieprzem i solą.
4. Gotową marynatę można wykorzystać do marynowania karkówki, drobiu oraz ryb.
Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!
Dodaj komentarz
Inne przepisy z tej kategorii:
Polecane przepisy z grilla:
Marynata czosnkowa do dań z grilla
Ilość Porcji: -
Czas przyrządzania: 15 minut
Trudność: -
Średnia ocen: / 5
Jogurtowa marynata do drobiu z grilla
Ilość Porcji: -
Czas przyrządzania: 10 minut
Trudność: -
Średnia ocen: / 5
Marynata piwno-jabłkowa do mięs z grilla
Ilość Porcji: -
Czas przyrządzania: 10 minut
Trudność: -
Średnia ocen: / 5