plastry boczku z grilla

Oceń przepis!

Marynowane plastry boczku z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-07-24 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • kilogram surowego boczku
  • 3 łyżki oliwy
  • 3 łyżki keczupu
  • łyżeczka miodu
  • łyżka bazylii
  • łyżka tymianku
  • łyżka oregano
  • łyżka majeranku
  • pół łyżki papryki słodkiej
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Umyj i osusz boczek, pokrój go na plastry.

2. Wymieszaj zioła, przyprawy, oliwę, keczup i wyciśnięty czosnek.

3. Posmaruj boczek marynatą i odstaw do lodówki na minimum godzinę.

4. Rozpal grill ogrodowy, ułóż plastry na ruszcie (po usunięciu nadmiaru marynaty). Grilluj boczek z obu stron aż będzie odpowiednio przypieczony.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu