grillowane udka

Oceń przepis!

Marynowane w piwie udka kurczaka z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut (marynowanie 6 godzin)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-07-30 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 duże udka z kurczaka
  • 1 1/2 szklanki piwa jasnego
  • 3 łyżki musu jabłkowego
  • 2 łyżki oliwy
  • 3 łyżki miodu
  • łyżka papryki słodkiej
  • łyżeczka szałwii
  • szczypta cynamonu
  • pieprz i sól

Przygotowanie:


1. Umyj i osusz udka.

2. Wymieszaj piwo z pozostałymi składnikami, poczekaj aż opadnie piana i wymieszaj ponownie tak, aby oliwa się połączyła z resztą składników.

3. Zalej udka marynatą i odstaw na minimum 6 godzin do lodówki.

4. Wyjmij udka, a marynatę przelej do rondelka, zagotuj i podgrzewaj mieszając aż zgęstnieje.

5. Rozgrzej grill ogrodowy, ułóż udka na ruszcie i posmaruj sosem piwnym.

6. Grilluj przez około pół godziny obracając i smarując sosem co jakiś czas.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu