clovermedia canada goose jacket edmonton parajumpers agentur norge Canada Goose Kensington Parka ande dam canada goose udsalg canada goose jacket chilliwack bomber Nobis Luna vs vinterjakke canada goose edmonton journal pro nobis ecuador
Marynowane wołowe steki z rusztu
1229
Thanks!
An error occurred!

Oceń przepis!

Marynowany w winie stek wołowy z grilla

Ilość Porcji: 2

Czas przyrządzania: 15 minut (marynowanie 12 godzin)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-06-21 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 2 steki z wołowiny
  • 30 ml oleju
  • sól
  • pieprz
  • Bejca: 1 mała cebula
  • 70 ml czerwonego wytrawnego wina
  • 20 ml oleju
  • listek laurowy
  • 2 ziarna pieprzu
  • ćwierć łyżeczki tymianku

Przygotowanie:


1. Cebulę obierz i pokrój w talarki, dodaj listek laurowy, pieprz, tymianek, oraz wino.

2. Płaty mięsa zalej w marynacie i odstaw w chłodne miejsce na 12 godzin.

3. Po wyjęciu z marynaty możesz mięso popieprzyć.

4. Rozgrzej grill ogrodowy i ułóż mięso na rozgrzanym ruszcie. Piecz po 7-9 minut z każdej strony, zależnie od tego, czy chcesz żeby stek był mocniej, czy słabiej wysmażony.

5. Posól mięso po usmażeniu. Na wierzch możesz położyć cebulę wyjętą z marynaty.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu