clovermedia canada goose jacket edmonton parajumpers parajumpers canada goose udsalg canada goose jacket chilliwack bomber
Marynowane wołowe steki z rusztu
1229
Thanks!
An error occurred!

Oceń przepis!

Marynowany w winie stek wołowy z grilla

Ilość Porcji: 2

Czas przyrządzania: 15 minut (marynowanie 12 godzin)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-06-21 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 2 steki z wołowiny
  • 30 ml oleju
  • sól
  • pieprz
  • Bejca: 1 mała cebula
  • 70 ml czerwonego wytrawnego wina
  • 20 ml oleju
  • listek laurowy
  • 2 ziarna pieprzu
  • ćwierć łyżeczki tymianku

Przygotowanie:


1. Cebulę obierz i pokrój w talarki, dodaj listek laurowy, pieprz, tymianek, oraz wino.

2. Płaty mięsa zalej w marynacie i odstaw w chłodne miejsce na 12 godzin.

3. Po wyjęciu z marynaty możesz mięso popieprzyć.

4. Rozgrzej grill ogrodowy i ułóż mięso na rozgrzanym ruszcie. Piecz po 7-9 minut z każdej strony, zależnie od tego, czy chcesz żeby stek był mocniej, czy słabiej wysmażony.

5. Posól mięso po usmażeniu. Na wierzch możesz położyć cebulę wyjętą z marynaty.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu