Miodowo-imbirowe skrzydełka z grilla

Oceń przepis!

Miodowo-imbirowe grillowane skrzydełka

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut (marynowanie 3 godz.)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-04-25 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 16 skrzydełek
  • 4 łyżki miodu
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki startego imbiru
  • łyżeczka posiekanej kolendry
  • sól
  • biały pieprz

Przygotowanie:


1. W rondelku lekko podgrzej miód, dodaj olej, sos sojowy, imbir, kolendrę, sól i pieprz.

2. Umyj i osusz skrzydełka, umieść w naczyniu, posmaruj przygotowaną marynatą, przykryj i wstaw do lodówki na około 3 godziny.

3. Rozgrzej grill ogrodowy, osączone skrzydełka ułóż na ruszcie.

4. Grilluj przez około 15 minut co jakiś czas obracając.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu